Čuveni Nijemac zna šta je potrebno Bajernu: Vlahović najbolji kandidat za prvog napadača

30.05.2023. | 14:21

Bajern se poslije odlaska Roberta Levandovskog muči kada je realizacija u pitanju. Legenda njemačkog fudbala Lotar Mateus smatra da bi najbolje rješenje za bavarski klub bilo dovođenje Dušana Vlahovića.

Tim iz Minhena je ove sezone tek u posljednjem kolu obezbijedio titulu, jedanaestu u nizu, iako je Dortmund kolo prije kraja imao bod više.

Ipak, stiče se utisak da ove sezone nisu bili toliko ubjedljivi i nisu pružali partije kakve se od njih očekuju. Razlog je izgleda u tome što Bajern od odlaska Levandovskog nema klasičnog i ubojitog centarfora.

Navijači minhenskog velikana su se sa pravom nadali da bi Sadio Mane mogao da bude dostojna zamjena za odličnog centarfora koji je kao slobodan igrač na kraju prošle sezone pojačao Barselonu.

Česte povrede i neprirodna pozicija u Bajernu doprinijele su skromnom učinku odličnog Senegalca, a uz njega je u napadu igrao i kamerunski napadač Čupo-Moting.

Nekadašnji fudbaler Bajerna Lotar Mateus izjavio je da je Vlahović najbolje rejšenje za napad njemačkog giganta.

“Mislim da je Bajern dovodio igrače koji nisu odgovarali načinu igre. Kakav igrač treba Bajernu? Nisu uspjeli da nađu vrhunskog napadača otkad je otišao Levandovski. Dušan Vlahović je po mom mišljenju najbolji kandidat za tu poziciju”, rekao je nekadašnji trener Partizana.

On se osvrnuo i na otkaze koji su dobili operativci kluba Oliver Kan i Hasan Salihamidžić, samo sat vremena pošto je Bajern odbranio “Salataru”.

“Kanova najveća greška je što nije sve u klubu uspio da uvjeri u svoje ideje. Da je to uspio, svi bi stali iza njega i dali mu podršku. Bivši sportski direktor Salihamidžić napravio je prije dvije godine kardinalnu grešku jer nije zadržao trenera Hansija Flika. Salihamidžić se nije slagao s Flikom oko nekih imena i tu su se razišli”, dodao je Mateus.