Brutalno pretukao suprugu i tu nije stao! Izdat nalog za hapšenje NBA zvijezde

12.10.2023. | 10:10

NBA zvijezda i košarkaš Šarlot Hornetsa Majls Bridžis tokom prošle godine u Los Anđelesu je uhapšen zbog nasilja u porodici, jer je brutalno pretukao suprugu. Ipak, sada bi mogao ponovo da se nađe u zatvoru pošto je nakon plaćene kaucije i kazne, prekršio pravilo o desetogodišnjoj zabrani prilaska.

Naime, njegova supruga je objavila seriju fotografija na Instagramu, gdje je pokazala posljedice prebijanja, a uz to je priložila i izvještaj ljekara, u kojem piše i koje su joj sve povrede nanesene, od potresa mozga, pokidane bubne opne, frakture nosa, pokidanih mišića, do modrica i ogrebotina… Košarkaš je dobio i zabranu igranja u NBA ligi od 30 mečeva, a kada je djelovalo da se sve stišalo, koliko-toliko, NBA zvijezda je ponovo napravila problem.

Kako prenose američki mediji, Majls Bridžis je svojevremeno izjavio da se ne protivi optužbi za teško nasilje u porodici, a dio presude koji ga je izbavio iz zatvora bio je dio koji se odnosi na zabranu prilaska bivšoj djevojci i žrtvi, Mišel Džonson, tokom sljedećih 10 godina.

Ipak, prema informacijama WSOC iz Šarlota, izdata je naredba za hapšenje Bridžesa zbog navodnog kršenja te zabrane, pri čemu policijski izvještaj navodi da je Bridžis u januaru razbio staklo na vozilu žrtve ispred njenog stana, samo nekoliko mjeseci nakon što je zabrana od 10 godina stupila na snagu.

Pored naloga za hapšenje, u srijedu je izdata i krivična prijava za Bridžisa, prema WSOC-u, pri čemu nijedan od ovih dokumenata, koji datiraju od januara, još uvijek nije dostavljen. Ako bude osuđen za kršenje ove zabrane, kazna bi mogla da bude aktivirana.

Bridžis je propustio čitavu prošlu sezonu i činilo se da se njegova karijera vraća na pravi put nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 7,9 miliona dolara sa Hornetsima za predstojeću sezonu. NBA je prošle godine suspendovala Bridžisa na 30 utakmica, od kojih se smatra da je odslužio 20. Trenutno je predviđeno da završi tu suspenziju tokom prvih 10 utakmica ove sezone, nakon čega bi postao sposoban za igru.