Bruka i sramota! Vimbldon “zaboravio” Đokovića u promotivom spotu VIDEO

15.06.2023. | 09:45

Nije počela sezona kupanja, nije počela sezona na travi, ali je Vimbldon označio početak sezone brukanja.

Odlučio je Vimbldon da objavi promotivni spot za predstojeći turnir koji se igra od 3. do 16. jula na travi Ol Ingland kluba, a tu se “potkrala” jedna greška.

Zapravo to i nije kada znamo istoriju, ali i dalje ne mijenja da je to najveća sramota ovog turnira.

Zaboravili su da na snimku pomenu sedmostrukog šampiona, čovjeka koji nije poražen na ovoj travi još od 2017. godine i čovjeka koji je četvrostruki uzastopni šampion. Vjerovali ili ne Novak Đoković se u snimku pojavljuje na samo jednu sekundu i to dok mu se reket nalazi preko glave. Slučajnost više ne postoji, a namjera je i te kako jasna.

I na snimku se tako pojavljuju igrači i igračice koji nikada nisu podigli vimbldonski trofej (jesu doduše igrali u finalima), a na snimku se nalazi i Rodžer Federer, koji je gotovo godinu dana u penziji i neće se takmičiti, te Rafael Nadal koji će takođe propustiti turnir. Pojavljuju se i druge legende sporta, a Novaku su dali čitavu sekundu.

View this post on Instagram

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

“Gdje je najveći igrač u istoriji? Vimbldone, neka te je sramota.”

“Ne postoji bolja motivacija za Novaka da osvojio osmu, devetu i desetu titulu nego Vimbldonov snimak nepoštovanja. Hvala.”

“Sramite se.”

“Nevjerovatna je produkcija video snimka, ali je to veliko nepoštovanje prema Đokoviću – vidi se na jednu sekundu i njegovo lice je pokriveno reketom. Budi bolji Vimbldone.”

I ovaj snimak koji ste uskoro pogledali izazvao je žestoku reakciju navijača.

Nažalost, ovo nije prvi ovakav primjer, čak i prvi u posljednja 24 sata jer je Australijan open objavio listu rekordera, a naprasno se pojavila Margert Kort sa najviše grend slem titula. Do Novakove 23. titule ona nije viđena kao rekorder jer je osvajala titule prije Open ere, odnosno prije nego što su profesionalci igrali na ovim turnirima.