Bruka i sramota: Odbojkašice BiH spavale u podrumu, a treba da se bore za Evro FOTO

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se s nesvakidašnjim problemom nakon što su igračice po povratku s priprema u Sarajevo umjesto hotelskih soba morale spavati u podrumu.

Izabranice Stevana Ljubičića u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo čine sve da ostvare plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta, a početna stanica je bila u Ilijašu gdje su se reprezentativke okupile i počele sa treninzima.

Nakon Ilijaša, odbojkašice su nastupile na turniru u Sjevernoj Makedoniji, zatim su se zaustavile u Pljevljima (Crna Gora) gdje su odigrale trening utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore.

I dok su se i na samim putovanjima mučile sa smještajem, spavajući u autobusu, ono što ih je zadesilo po povratku u Sarajevo dodatno ih je šokiralo.

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH u kvalifikacijama za EP”, napisala je na Instagramu reprezentativka Milana Božić.

Njen post podijelila je i najbolja odbojkašica iz BiH Edina Begić uz poruku “Bruka i sramota”.

Reprezentacija BiH nalazi se u kvalifikacionoj grupi sa Norveškom, Grčkom i Švajcarskom, a prvi meč igraa za četiri dana kada gostuje Norvežankama.

Podsjetimo, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prošle godine u Beogradu je nastupila na svom prvom Evropskom prvenstvu u historiji, a prethodno su osvojile Srebrenu ligu i izborile su plasman u CEV Zlatnu ligu.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je izdao saopštenje za javnost u kojem je istaknuta loša finansijska situacija u kojoj se nalaze, uz apel vlastima da se reprezentacije neće moći takmičiti ako ne dobiju 300.000 KM.

Ostavite komentar: