Britanac nahvalio Srbina: Đoković će biti najbolji teniser svih vremena

16.05.2022. | 10:05

Legendarni britanski teniser, Greg Rusedski, još jednom u nizu stao je na stranu Novaka Đokovića i javno ga pohvalio poslije osvojenog Masters turnira u Rimu, gdje je u finalu u dva seta savladao Stefanosa Cicipasa (6:0, 7:6).

Bio je ovo Noletov ubejdljivo najbolji turnir od početka godine, o čemu svjedoči činjenica da nije izgubio nijedan jedini set na turniru, a igrao je protiv nekoliko igrača iz prvih deset na planeti. Na putu ka tituli u vječnom gradu bili su mu Aslan Karacev, Sten Vavrinka, Feliks Ože-Alijasim, Kasper Rud i pomenuti Cicipas.
Rusedski smatra da će Novak ostati upamćen kao najbolji teniser svih vremena i vjeruje da neće ostati na aktuelnom broju osvojenih Grend slem turnira, već da će se on uvećati.
“Đoković će biti najbolji teniser svih vremena. Prvi je na ATP listi najduže vremena, ima bolji skor od Nadala i Federera u međusobnim duelima. Može da završi svoju karijeru sa 25 Grend slemova”, istakao je Greg.

Novak će biti prvi nosilac i na predstojećem Rolan Garosu, pošto je to obezbijedio plasmanom u polufinale Rima, čime je zadržao prvo mjesto ispred Danila Medvedeva.