Borba za prvo mjesto: Kako stoje Zvezda i Partizan u očima kladionica

19.12.2023. | 16:50

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će u srijedu od 18 časova na stadionu u Humskoj odigrati 171. vječiti derbi, koji ima veliku rezultatsku težinu, jer dvije ekipe dijele samo dva boda na tabeli Superlige Srbije.

Crno-bijeli su doskora imali +6 u odnosu na crveno-bijele, ali su lošim rezultatima ispustili čelo tabele iz ruku. Sada bi mogli da se “izvade” na domaćem terenu, a bukmejkeri su odredili kvote koje ne idu baš u korist tima Igora Duljaja.

Naime, Zvezda odavno nije bila veći favorit u Humskoj na nekom večitom derbiju, pošto se na njenu pobjedu daje kvota koja je manja od 2,00 što automatski znači nekih 50% šanse za trijumf.

Zapravo, pobjeda Crvene zvezde trenutno se u domaćim kladionicama mjeri kvotom od 1,95 što će reći da crveno-bijeli stoje tačno na 50% vjerovatnoće, sa druge strane crno-bijeli su daleko iza.

Na trijumf Partizana se u ovom momentu dijeli kvota od 4,20, što je manje od 25% šanse, odnosno negdje oko 23,2% vjerovatnoće da se to ostvari. Preostaje još neriješen rezultat na koji je postavljena kvota 3,60 sa oko 26,8% šanse za realizaciju.

Ako ste ljubitelj tradicije i statistike, u posljednjih pet međusobnih mečeva vidjeli smo tri remija i dvije pobjede Zvezde. Samo jedan meč donio je takozvani “3+”, odnosno tri ili više golova na utakmici, dok su dva derbija završena bez golova.

Partizan je posljednju pobjedu protiv Zvezde u Humskoj u Superligi ostvario 22. septembra 2019. godine kada je bilo 2:0 i kada su se u strijelce upisali Sejduba Suma i Zoran Tošić.