Bolna eliminacija: Evo zašto je Gvardiola iz igre izveo dvije najveće zvijezde FOTO

18.04.2024. | 12:05

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola nakon bolne eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona otkrio je da su najveće zvijezde njegovog tima, Kevin De Brujne i Erling Haland, sami tražili da izađu iz igre u odlučujućim momentima meča.

Pep Gvardiola neće odbraniti titulu u Ligi šampiona. Mančester Siti se oprostio od titule prvaka Evrope, pošto je u revanšu četvrtfinala poražen od Real Madrida poslije penala.

 

Nakon spektakla u Madridu 3:3, Siti i Real odigrali su neriješeno u revanšu 1:1. Nakon produžetaka, u kojima nije bilo golova odluka je pala nakon penala, a uspešniji su bili Madriđani. Mnoge je iznenadila njegova odluka da u produžecima izvede iz igre svoja dva najbolja igrača Kevina De Brujnea i Erlinga Halanda. Međutim, nakon meča Pep je otkrio da su prve zvijezde tima same tražile da izađu iz igre.

– Erling Haland i Kevin De Brujne su tražili da izađu jer nisu mogli da nastave. Ako želite da pobjedite Real morate biti na najvećem nivou. Danas to nije bilo dovoljno – rekao je Pep Gvardiola.

Španac je jasno stavio do znanja novinarima da nema namjeru da komentariše taktiku svog kolege Karla Anćelotija, čija ekipa se branila gotovo čitav meč.

– Nisam ovdje da odgovaram na pitanja šta je uradio Anćeloti – jasan je bio trener Sitija, a prenosi Kurir.