Bogdanović tragičar Jute: Dalas u narednoj rundi plej-ofa VIDEO

29.04.2022. | 07:41

Košarkaši Dalasa slavili su nad Jutom sa 98:96 i izborili narednu rundu plej-ofa.

Dončić i Branson blistali su kod pobjedničkog tima i obojica su ubacili po 24 poena, a uz ovaj učinak Luka je dodao devet skokova i osam asistencija.

Sa druge strane Donovan Mičel je postigao 23 poena i imao dvet asistencija i osam skokova, dok je Bojan Bogdanović meč završio sa 19 poena, a upisao se i u “tragičare” pošto je uprskao priliku da riješi meč u korist Džezera.

U posljednjem napadu dobio je loptu i sjajnom fintom poslao svog čuvara van terena, a onda je imao nekoliko sekundi da se namjesti i šutne i – promašio je!

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru.

U pobjedničkom timu su odlični bili i Spenser Dinvidi sa 19, kao i Dorian Fini-Smit sa 18 poena i 10 skokova. Kod Jute je Rudi Gober upisao dabl-dabl sa 10 poena i 12 skokova.

Dalas će u narednoj rundi igrati protiv tima koji je imao najdominantniju sezonu u ligaškom delu takmičenja – Finiksom. Pelikansi su takođe u šest mečeva eliminisali Nju Orelans na startu plej-ofa.

Interesantan je podatak da će sada Luka i Bobi sa Dalasom da pišu novu istoriju kluba koji je prošao u narednu rundu plej-ofa posijle više od deceniju.

Oznake: Dalas, Luka Dončić