Blizu rekorda Kristijana Ronalda: Vlahović “buši” mrežu u italijanskom prvenstvu

01.12.2021. | 11:47

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović već je upisao 29 golova u italijanskom prvenstvu u ovoj kalendarskoj godini, a ima priliku i da sruši rekord Kristijana Ronalda.

Osim što je prvi strijelac lige, i što je “pobjegao” Imobileu na dva pogotka, i dalje gleda u leđa Robertu Levandovskom koji je jedini češće tresao mreže. Ali, on igra u Bajernu i to je sasvim normalno.

Nekadašnji igrač Partizana je postao tek četvrti inostrani fudbaler koji je u jednoj godini u Seriji A uspio da se 29 puta upiše u listu strijelaca, a prije njega je to polazilo za rukom samo majstorima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

A da sve bude još zanimljivije, svi oni su igrali u 21. vijeku, a imena napadača svako zna. To su: Ernan Krespo (to je uspio 2001. godine) i Gonzalo Iguain (njemu je to pošlo za rukom 2016. godine) koji su postigli po 30 golova, odnosno Kristijano Ronaldo koji je bio strijelac 33 puta i to 2020. godine.

Takođe, svi se pitaju može li Srbin da sruši i Ronalda. Do kraja 2021. godine u italijanskom šampionatu preostala su mu još četiri meča za Fjorentinu, a ako nastavi istim tempom, Dušan bi mogao da bude i apsolutni rekorder italijanskog fudbala po tom parametru, prenosi SportBlic.

Treba napomenuti i da je Vlahović u prethodnom kolu golom protiv Empolija srušio rekord star 61 godinu, pošto je 28. golom u jednoj kalendarskoj godini prevazišao učinak Kurte Hamrine.