Blijeda Srbija slavila na Kipru: Orlovi sa ovakvom igrom nemaju šta da traže u Njemačkoj

25.03.2024. | 20:35

Fudbalska reprezentacija Srbije nije briljirala ni u drugoj prijateljskoj utakmici, poslije ubjedljivog poraza od Rusije, srpski tim je upisao neubjedljiv trijumf nad Kiprom rezultatom 1:0.

Pitanje je, zaista, kako bi se Srbija, sa igrom koju je prikazala u Larnaki, provela u duelu sa nekim iole ozbiljnijim rivalom.

Osim gola Sergeja Milinković-Savića u sedmom minutu i briljantne asistencije Lazara Samardžića, nije bilo ničega u srpskog igri vrijednog sjećanja – naprotiv, ponavljale su se stare boljke kojih smo se već nagledali u selektorskoj eri Dragana Stojkovića.

Kipar je lako mogao do golova, da su njegovi fudbaleri tehnički obučeniji, ponovo je odbrana Srbije bila na staklenim nogama, a koliko su ofanzivci neozbiljno shvatili i ovu utakmicu svjedoči i očajan šut sa penala Aleksandra Mitrovića koji je golman domaćih lako odbranio.

Sa druge strane, u nekoliko navrata su defanzivci Еrhan Mašović i Srđan Babić morali da trče ka svom golu da bi spriječili kontranapade, ponovo je Nikola Milenković kasnio u ofsajd-zamkama, krila su bila daleko od igre, a u drugom poluvremenu zaigrao je i kapiten Dušan Tadić, čime je oborio rekord po broju nastupa za nacionalni tim – sada ima 106.

Upravo je u tom periodu duela Srbija bila veoma loša, mnogo prilika za domaće, jedna pogođena stativa, herojska odbrana golmana Predraga Rajkovića u 90. minutu i nova opomena za selektora i njegov stručni štab da se mora nešto pod hitno uraditi sa odbrambenom postavkom jer bi ozbiljniji rival svakako iskoristio svoje šanse – kao što je to Rusija uradila nedavno u Moskvi, piše Sputnjik.

Oznake: Kipar, Srbija