Platio kauciju od milion evra: Dani Alveš na slobodi

25.03.2024. | 19:34

Brazilski fudbaler Dani Alveš napustio je danas zatvor Brijans u blizini Barselone, pošto je platio kauciju od milion evra, prenose španski mediji.

Alveš je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Međutim, sud u Barseloni je prošle nedjelje odlučio da pusti brazilskog fudbalera na slobodu uz kauciju od milion evra do izricanja konačne presude.

Španski mediji navode da je Alves tokom popodneva napustio zatvor u Brijansu pošto je kaucija od milion evra evidentirana na računima suda u Barseloni. Brazilski fudbaler je zatvor napustio u pratnji advokata. On je bio u zatvoru od 20. januara prošle godine.

Sud u Barseloni je prošle nedelje odlučio i da brazilski fudbaler mora da preda svoje brazilske i španske pasoše, a zabranjeno mu je da napušta Španiju.

Alves ne smije da priđe žrtvi na 1.000 metara, ne smije da se pojavljuje ispred njene kuće ili radnog mjesta niti da pokuša da komunicira sa njom u narednih devet godina. Takođe, sud je odredio da brazilski fudbaler žrtvi plati odštetu u iznosu od 150.000 evra, kao i da se jednom nedjeljno javlja u sud u Barseloni.

Španski mediji podsjećaju da su se na presudu žalili i njegov branilac i državni tužilac. Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo u Barseloni da se zatvorska kazna poveća na devet godina.

Oznake: Dan Alveš, Zatvor