Bivši svjetski broj jedan otvoreno: Kirjos donosi revoluciju, Đoković i Federer su dosadni

23.03.2023. | 16:28

Marselo Rios, nekadašnji broj jedan svjetskog tenisa, smatra da i takvi šampioni kao što su Rodžer Federer i Novak Đoković nisu svima zanimljivi.

Čileanac je u intervjuu za “Klej” magazin rekao kako mu je daleko interesantnije da gleda neke druge igrače poput Nika Kirjosa ili Fabija Fonjinija.

Rios tvrdi da je i Novak Đoković “negledljiv” i da je tenis postao “dosadan poput kriketa”.

“Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, ‘kako je uzbudljivo’. Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne djeluje tako zabavno”, kaže Marselo.

Osvojio 18 titula od čega pet mastersa, a šest nedjelja je bio prvi na svijetu.

“Tenis je uvijek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u bijelo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali ‘pogrešnim’. Privlačaio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali”, dodao je Rios, prenosi B92.