Bivša ruska teniserka otvoreno o Novaku: Najboljeg na svijetu žele da penzionišu

22.01.2022. | 16:51

Nema sumnje da je deportacija Novaka Đokovića, i to kao najboljeg tenisera svijeta, značajno dovela do toga da sada svi žele da to i prokomentarišu. Jedna od njih je i Jekaterina Bičkova, nekadašnja teniserka.

Poslije svega što je proživeo u Australiji tokom golgote, Novak sada uživa u odmoru, a poslije boravka u Srbiji, otišao je i put Crne Gore, samo kako bi se što bolje oporavio od svijeta i odmorio, pošto mu sigurno nije bilo lako u hotelu užasa i cjelokupnom haosu koji je vladao u Melburnu.

Upravo je to bio razlog što se oglasila i bivša ruska teniserka Jekaterina Bičkova, koja je svojevremeno bila 66. VTA listi. Kako ona ističe, iza svega stoje sumnjive radnje moćnika koji žele da najboljeg na svijetu sklone iz tenisa i natjeraju ga da se – penzioniše.

“Ne vjerujem da igrač koji ide da osvoji Australijan open i sa sobom vodi grupu stručnjaka nije pripremio svu potrebnu dokumentaciju prije puta”, počela je Ruskinja u intervjuu datom tamošnjim medijima.

Potom se dala u detaljnu analizu događanja iz Melburna.

Ne vjerujem da bi mu Tenis Australija dozvolila da dođe na osnovu jednog papira, a znajući da to neće biti dovoljno. Ovdje se nešto ne poklapa. Prošle godine sam putovala na niz raznih turnira. Na primjer treba da idem za Letoniju, što nije nimalo jednostavno. Tamo možete otići samo uz poziv teniske federacije koja praktično koordinira dolaskom svakog igrača ponaosob i usmjerava ga na koji način može doći u zemlju i šta mu je sve potrebno. Teniska federacija kontroliše sve dokumente nekoliko puta kako bi se uvjerila da je sve u redu, da ne dođe do neprijatnosti. Sistem je isti u Australiji, posebno što ovde ne pričamo o bilo kojem igraču već o Novaku Đokoviću, prvom reketu svijeta. Tenis Australija jednostavno nije mogla a da ne odradi sav ovaj posao na najbolji način sa migracionom službom.

Bičkova je ubeđenja u to da ništa nije slučajno.

“To je neka vrsta igre. Ne razumijem šta se dešava. Nema smisla da meta bude Đoković jer je otputovao tamo sa medicinskim izuzećem, i nije jedini koji je tako ušao u zemlju. Da li mislim da je ova stvar izrežirana? Da”, zaključila je ona, prenosi Telegraf.