Bez nevakcinisanih na Australijan openu: „Volio bih da Novak Đoković dođe“

20.11.2021. | 07:38

Direktor Australijan opena Kreg Tili se oglasio i poslao jasnu poruku da nevakcinisanim teniserima neće biti omogućeno da se takmiče na prvom Grend slemu u sezoni. Australijan open biće održan od 17. do 30. januara naredne godine, a titulu brani Novak Đoković čije je učešće i te kako pod znakom pitanja.

Prvi teniser svijeta i dalje nije otkrio da li je vakcinisan, poručivši u više navrata da je to njegovo pravo da sačuva za sebe tu informaciju.
I kako ostali mogu samo da nagađaju da li je Srbin primio neku od vakcina, sada je prema riječima Krega Tilija jasno da Novak i ostali, u slučaju da nisu vakcinisani, neće moći da nadmeću u Melburnu.
Prethodno je bilo govora o dvonedeljnom karantinu za ulazak vrhunskih sportista u pomenutu zemlju, ali posljednje Tilijeve riječi takvu mogućnost odbacuju.

„Volio bih da Novak Đoković dođe. On je rekao da je vakcinacija za njega privatno pitanje i da neće da priča o tome. Većina tenisera i teniserki su vakcinisani. Voljeli bismo zaista Novaka ovdje“, poručio je Tili na pitanje koje se ticalo Novaka i njegovog učešća na Grend slemu na kojem ima rekordnih devet titula i na kojem bi naredne godine mogao da ispiše istoriju, ukoliko bi trijumfovao jer bi mu to bio 21. Grend slem trofej, prenosi “Sputnik”

Brojni uticajni teniski novinari takođe su prenijeli i potvrdili vijest da će naredni Australijan open proteći bez nevakcinisanih igrača.

Novak Đoković trenutno se nalazi na Završnom turniru u Torinu gdje će se u subotu u polufinalu sastati sa Aleksanderom Zverevom, pa ostaje da se vidi da li će se Srbin oglasiti povodom posljednjih vijesti iz Australije.