Bez karantina u Madridu, Novak sad može i u Njujork

17.07.2020. | 22:27

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, može sada mnogo mirnije da planira eventualno učešće na US Openu, pošto je iz Madrida stigla vijest da teniseri neće morati u dvonedeljni karantin po dolasku u Španiju.

Postojala je opravdana bojazan da bi svi koji učestvuju od 31. avgusta do 13. septembra na US Openu u Njujorku, po dolasku iz SAD u Španiju morali u dvonedeljni karantin.

To bi praktično onemogućilo njihovo učešće na oba turnira, pa su zato mnogi bili oprezni i nisu planirali put preko Atlantika.

Ipak, kako je prenio “As”, Masters u Madridu biće organizovan po planu i igrači neće morati u predviđeni dvonedeljni karantin.

Sve to je potvrđeno u najnovijim mjerama španske Vlade gdje u izvjesnom odjeljku piše da neće biti karantina za “visoko kvalifikovane radnike čiji posao je obavezan i ne može biti odložen ili rađen povremeno, uključujući tu i učesnike velikih sportskih događaja koji se održavaju na teritoriji Španije”.

To faktički znači da Novak Đoković može da igra u Njujorku i potom u Madridu.

Suština je da Novak sada može da bira, njemu nije obavezno da učestvuje na turniru u Španiji jer ima 1.000 poena iz prošle godine za titulu koju je tamo osvojio, a koje može da uvrsti u najboljih 18 rezultata.

U svakom slučaju, Madrid može da mu bude priprema za Rolan Garos, ali vidjećemo kako će Novak prelomiti i isplanirati turnire u nastavku sezone.

 

Izvor:(Nova.rs)