Beker od Đokovića očekuje još jednu uspješnu sezonu: Međutim ne kao prošlu

19.12.2023. | 17:50

Boris Beker, jedan od trenera koji su imali najveći uticaj na karijeru Novaka Đokovića, očekuje od svog bivšeg pulena još jednu uspješnu sezonu, ali ne baš kao što je to uradio ove sezone.

Vjeruje da će naredne godine biti još teže srpskom teniseru.

– Za tenis bi bilo najbolje kada bi Novak i u 2024. imao odličnu godinu, a da mu se mladi igrači još više približe. On će narednog proljeća proslavii 37. rođendan, dok će Alkaras i ostali biti još bolji. Zato i očekujem izjednačeniju sezonu od ove – ističe legendarni Nijemac u jednom podkastu u domovini.

Beker ne krije impresioniranost Đokovićevom igrom u godini na izmaku.

– Bio je dominantan, osvojio je tri gren slem titule, igrao ono fenomenalno finale Vimbldona protiv Alkarasa za koje smatram da je najbolji meč godine. U tenisu nije uobičajeno da ga igraju 36-godišnjaci. Zaista je nevjerovatno kako Novak igra, kao da se nikada ne umori niti izgubi motivaciju – poručio je Beker.

Međutim, najmlađi vimbldonski šampion u istoriji ne vjeruje da će Nole i naredne sezone isto dominirati kao ove.

– Razlika između njega i ostalih će se smanjiti, ja očekujem da Novak Đoković i dogodine osvoji jedan ili dva gren slema. Ali očekujem i da Alkaras i ostali budu opasniji. Nadam se da će rivalitet najuspješnijeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog svijeta potrajati još dugo, jer svi u tenisu uživaju u tome.