Bajern ubjedljiv protiv Salcburga, Liverpul porazom prošao dalje

08.03.2022. | 23:26

Minhenski Bajern, nakon nekoliko slabijih partija (još jednom, slabijih, nikako slabih), odigrao izvrstan meč i postigao je sedam golova (7:1) protiv Salcburga. Liverpul imao igrača više i mnogo prilika protiv Intera, ali je u četvrtfinale otišao porazom u drugom meču (0:1).

Minhenski Bajern već neko vrijeme ne igra onoliko dominantno koliko je to umio da radi u dijelovima ove i, posebno, u prethodnih par nekoliko sezona. Ništa neobično, naravno, s obzirom na prirodnu dinamiku svake ekipe, posebno jedne koja igra prvu sezonu kod novog trenera.

No, neke stvari ostaju konzistentne, a to je, u ovom slučaju, ta jedna utakmica Bajerna u Ligi šampiona u kojoj bavarski tim odigra kao u nekom savršeno koordinisanom transu. Najočigledniji primjer toga je onih osam golova postignutih protiv Barselone prije dvije godine, ali to svakako nije izolovan slučaj.

Tako je sada Bajern postigao sedam golova protiv Salsburga, nakon 1:1 u prvom duelu. Prva tri gola, prije 25. minuta, postigao je Levandovski. Tačnije, treći gol Levandovski je postigao u 23. minutu, što je njegov het-trik učinilo najbržim u istoriji takmičenja. S obzirom da je postigao i 40. gol u sezoni, to znači da je i u sedmoj sezoni u nizu stigao do tog broja.

Do poluvremena strijelac je bio i Gnabri, a u nastavku su pogađali i Miler (dva puta) i Sane.

Liverpul je bio dominantniji tim na Enflidu, ali je Inter imao periode igre kada je umio da bude itekako opasan. Fudbaleri engleskog tima pogađali su tri puta ono što se često naziva (i veoma pogrešno) okvirom gola, dakle prečku ili stativu. Do gola nisu stigli, ali zato jeste Inter, kada je u 62. minutu pogodio Lautaro Martinez.

Samo dva minuta kasnije Aleksis Sančez je dobio drugi žuti karton i svaka pomisao o drugom golu i produžecima postala je kudikamo kompleksnija.

Do kraja, dakle, golova nije bilo i Liverpul je izborio takođe mjesto među osam najboljih ekipa kontintenta.