Bajden napravio istorijski presedan prema Denveru: Jokić neće posjetiti Bijelu kuću VIDEO

08.03.2024. | 10:59

Nikola Jokić i aktuelni šampioni NBA lige neće posjetiti Bijelu kuću.

Čini se da će to moći da urade samo ukoliko uspiju da odbrane NBA prsten, a sada je NBA insajder otkrio detalje. Uobičajena je praksa da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država primi prvake svih profesionalnih liga ove zemlje nakon osvajanja titule.

Primjetićete da Denver do sada nikada nije bio u Bijeloj kući (nikada nije bio šampion), a po svemu sudeći i ove sezone se to neće desiti. Naime, trebalo je krajem januara da se dogodi ta posjeta, ali je kancelarija Džoa Bajdena, predsjednika SAD, otkazala to viđenje sa Nikolom Jokićem i saigračima.

Odlučeno je da sljedeći termin bude 18. marta i tu dolazimo do problema na koji je ukazao Kris Hajns sa TNT. Nagesti i Nikola Jokić imaju prioritet da završe na prvom mjestu Zapadne konferencije, a zbog velike gužve bi žrtvovanje i jedne utakmice moglo da bude pogubno.

– Prošle nedjelje sam informisan da su Nagetsi zabrinuti odjednom jer poslije 18. marta, odmah sutradan igraju protiv Timbervulvsa u Minesoti, a ta utakmica je sada mnogo bitnija nego u trenutku kada je došlo do promjene termina. Nagetsi su donijeli tešku odluku, pa će otkazati put u Bijelu kuću. Želim da budem jasan, to čista, košarkaška odluka – poručio je Hajns.

Nagetsi i Bajdenova administracija su pokušali da dođu do zajedničkog jezika, ali se ovog puta to nije desilo. U pitanju je presedan jer se rijetko kada kroz istoriju dešavalo da šampione ne dočeka predsjednik, piše Srpskainfo.

Minesota trenutno drži prvo mjesto Zapadne konferencije sa učinkom 44-19, dok je Denver trenutno treći sa pobjedom manje i porazom više.