ATP čestitao Novak Đokoviću: Evo šta su poručili Federer, Nadal i Marej

08.03.2021. | 14:09

Novak Đoković je zvanično preuzeo rekord po najviše provedenih nedjelja na prvom mjestu ATP liste, a iz te organizacije su mu čestitali uz prigodnu poruku gdje su naveli koliko poštuju to što jedan teniser može da uradi.

U ime ATP organizacije, predsjednik Andrea Gaudenzi je naveo da mnogi igrači sanjaju o onome što je Novak uradio, ali da je on proživio taj san.

“Novakovi uspjesi su nevjerovatni. Pored svih rekorda, ovaj će stajati kao najimpresivniji. Biti prvi na svijetu je san mnogih tenisera, samo neki su uspjeli to i da ostvare, a to što je Novak uspio da se zadrži toliko na prvom mjestu govori koliko je Novak definizisao pojam sjajnosti u našem sportu”, rekao je Gaudenzi.

ATP je takođe izbacio jedan opsežan video u kojem su i Rodžer Federer, Rafael Nadal, kao i ostali koji su pokazali poštovanje prema ovom rekord, ali i sveobuhvatnom dijelu Đokovića u bijelom sportu.

“Zaista je nevjerovatno šta je Novak uspeo da uradi svih ovih godina. Izgradio je put da dođe do vrha”, rekao je između ostaloga Federer.

Kompilacija slika i Novakovih izjava našla se na ATP snimku, između ostalog i simpatična slika iz kreveta njega i supruge mu, Jelene Đoković.

“Zaista sam ponosna na njega. Oduvijek je želio da bude uspješan i zaista sam srećna što je to i uspio”, naglasila je Jelena.

Čitava rekapitulacija sadržala je dosta lijepih riječi o Novaku, što on svakako zaslužuje, a to zna i Rafael Nadal.

“Mnogo stvari koje radi Novak su nevjerovatne”, kazao je Rafa.

U istom tonu je nastavio i Endi Marej, Britanac koji je mnogo puta obarao svakog protivnika, a onda stajao na posljednjoj stepenici pred srpskog asa.

“Postavio je rekord i ljestvicu veoma visoko i mislim da će to stajati zaista dug period”, naveo je Marej, prenosi Telegraf.rs. Video koji je spremio ATP pogledajte OVDJE.