Argentinci podržavaju Srbina: Ulicama Buenos Ajresa odjekuje “Novak Đoković” VIDEO

20.01.2022. | 15:55

Veliki dio planete se budi i diže glas protiv nepravde koju je Novak Đoković pretrpio u Australiji, gdje je na pravdi boga deportovan iz zemlje, iako je imao svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i ispravnu vizu.

Branio je Novak slobodu do kraja, ali protiv tiranskog režima u Australiji nije uspio da se izbori, pa je protjeran iz zemlje i onemogućen da brani titulu na Australijan openu i da napadne rekordnu 21. Grend slem titulu i postane po svim statističkim parametrima najveći svih vremena.
Ali, Novakova borba za slobodu nije prošla nezapaženo širom svijeta. Na velikom protestu u Parizu je skandirano njegovo ime, gdje su protestovali ljudi koji se protive obaveznoj vakcinaciji.

Prijedlog rezolucije o podršci Novaku Đokoviću našao se i u Skupštini Paragvaja, gdje je jedan poslanik podnio takav zahtjev, a Paragvaj nije jedina južnoamerička država u kojoj je Novak dobio podršku.
Naime, u Buenos Ajresu se redovno održavaju protesti građana protiv uvođenja obaveznih kovid propusnica, a pošto je Novak Đoković za njih postao jedan od simbola borbe za slobodan izbor, na protestu su bili i rekviziti posvećeni srpskom teniseru, dok se takođe moglo čuti i skandiranje njegovog imena i prezimena.