“Analizirali smo stvari”: Zeljković rekao zašto je izabrao Barbareza

19.04.2024. | 21:17

Vico Zeljković, predsjednik FS BiH istakao je da su on i Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva riješili sve nesuglasice iz prošlosti.

Posjetimo Vico Zeljković je prije nekoliko godina rekao da Barbarez neće biti selektor dok je on na čelu Saveza.

“Pored nesuglasica iz prošlosti koje smo imali ranije, prije svega verbalne, mi smo to prevazišli, sjeli i ljudski se dogovorili. Rekao sam da Barbarez neće biti selektor dok sam ja predsjednik, to je bilo u afektu, a nisam sujetan čovjek i nije mi bilo teško sjesti u interesu fudbala i reprezentacije. Sa nama je i Emir Spahić, sportski direktor svih selekcija, te smatram da će ovaj tim donijeti dosta dobrog bh. fudbalu”, rekao je Zeljković.

Zeljković je dobio pitanje da li je podlegao pritisku javnosti i zbog toga izabrao Barbareza koji nema nikakvog trenerskog iskustva.

“Analizirali smo stvari, mogli smo ovako i 2021. godine, ali dosta stvari se desilo u ove tri godine. Neki ljudi kao Ćabi Alonso iz Leverkuzena su potvrdili da se stvari mogu gledati drugačije. Naši raniji rezultati nisu bili po volji, ali nije sve baš tako crno kako se pokušalo prezentovati. Ima tu i mladih igrača, nije sve tako tragično, trebamo biti i oprezni sa ciljevima, ali i optimistični. Uz dobru energiju prema selektoru i stručnom štabu možemo ostvariti dobre rezultate”, jasan je Zeljković.