Nekada osvajali trofeje: Holanđani usred sezone izbacili poznati klub iz lige

19.04.2024. | 21:24

Vitese će naredne sezone igrati drugu ligu Holandije!

Vitese je ispao iz Eredivizije pošto je Fudbalski savez Holandije (KNVB) zvanično objavio da je klubu iz Arnema oduzeto 18 bodova. To znači da Vitese sada na tabeli ima minus jedan bod. Da, dobro ste pročitali, bačeni su ispod nule!

“Nezavisni komitet za licenciranje KNVB izrekao je sankciju Viteseu od minus 18 bodova. Klub iz Arnema dobija ovu kaznu jer više puta nije ispunio uslove propisa o licenciranju igrača tokom dužeg vremenskog perioda”, navodi se u saopštenju kuće holandskog fudbala.

Pošto su do kraja prvenstva ostala samo četiri kola Vitese koji je svakako bio posljednji na tabeli sada je i zvanično ispao iz Eredivizije pošto ima 26 bodova manje od sigurne zone.  Klub osnovan davne 1892. godinje pet puta je bio vicešampion Eredivizije, a u sezoni 2016/17 osvojio je kup ove države što im je najveći uspjeh. U svojoj istoriji su mnogo puta igrali u Evropi gdje su se sastajali sa velikanima kao što su Real Madrid, Sporting, Liverpul, Verder, Lens, Bordo, AEK, Lacio, Nica, Bazel, Totenhem, Anderleht i Roma, a 2022. godine su igrali šesnaestinu finala Lige konferencija.

Ovaj klub ima veliku tradiciju srpskih igrala, pa su tako dres Vitesea tokom godina nosili Vladimir Stojković, Danko Lazović, Nemanja Matić, Slobodan Rajković, a zajedno u jednom periodu Dejan Stefanović i Dejan Čurović.