Američka teniska asocijacija: Novak je jedan od najvećih šampiona i dobrodošao je na US Openu

19.03.2023. | 11:23

Novak Đoković već drugu godinu uzastopno ne može da uđe u Sjedinjene Države zbog toga što nije vakcinisan protiv virusa korona.

Ipak poslije propuštanja Indijan Velsa i Majamija, on će predstojećeg ljeta vjerovatno moći u SAD.

Najave su da će Amerikanci u maju promijeniti pravila o ulasku nevakcinisanih stranaca u Sjedinjene Države. Tako bi Novak mogao da uđe u tu zemlju da igra Masters u Sinsinatiju i US Open, a i iz Teniske asocijacije Sjedinjenih Država se nadaju da će Đoković biti na turniru.

“Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bijela kuća. Puni smo nade da će pravila koja onemogućavaju Novaka da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti. Za US Open ne postoje kovid restrikcije za bilo kojeg igrača, navijača… Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i dobrodošao je da se takmiči na US Openu 2023. godine”, rekao je portparol USTA Kris Vidmajer.

Đoković je zbog nevakcinisanja već propustio prošlogodišnji Australijen Open kao i US Open, a zbog toga što ATP ne priznaje bodove sa Vimbldona 2022. godine on je bez bodova i sa tog turnira. I pored svega toga Novak je od Australijan opena prvi teniser svijeta.