Alveš prihvatio ponudu suda: Za milion evra će napustiti zatvor

20.03.2024. | 12:42

Proslavljeni brazilski fudbaler Dani Alveš, koji je osuđen na četiri i po godine zatvora i odštetu od 150.000 evra zbog silovanja žene, privremeno je pušten iz zatvora uz kauciju od milion eura, prenose španski mediji.

Njegov advokat Ines Guardiola je 8. marta podnijela žalbu na presudu uz zahtjev da bude pušten na slobodu do izricanja konačne odluke. Alveš je odradio četvrtinu svoje kazne koju je dobio i zbog toga je odlučeno da može izaći iz zatvora ako plati kauciju što je on bez razmišljanja pristao da uradi. U zatvoru je već 14 mjeseci.

Brazilski fudbaler moći će da izbjegne privremeni zatvor plaćanjem milion eura i uz niz uslova. Odjeljak 21 Suda u Barseloni riješio je, većinom i privatnim glasanjem, a nakon saslušanja prošlog utorka gdje je odbrana tražila puštanje osuđenog na slobodu – pristajanje da izbjegne privremeni pritvor Danija Alveša uz kauciju od milion eura i oduzimanje njegova dva pasoša (brazilskog i španskog). Na taj način, a nakon provjere uplate, moglo bi se dogovoriti njegovo privremeno puštanje na slobodu.

U te svrhe sud postavlja kao uslove zabranu napuštanja državne teritorije i, pored toga, obavezu pojavljivanja pred Pokrajinskim sudom na nedjeljnom nivou i u svim onim vremenima kada ga pozovu i zahtevaju isti pravosudni organi. Fudbaleru je takođe zabranjeno da prilazi podnosiocu pritužbe na udaljenosti manjoj od 1.000 metara od njene kuće, kao i od njenog radnog mesta i bilo kog drugog mjesta na koje dolazi.

Podsjetimo, Alveš je 22. februara 2024. godine osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja 23-godišnje djevojke u toaletu jednog kluba u Barseloni.

Vrhovni sud Katalonije je donio presudu, ali ona nije konačna, jer je podnesena žalba Vrhovnom sudu. Podsjetimo, Alveš je 22. februara 2024. godine osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja 23-godišnje djevojke u toaletu jednog kluba u Barseloni.

Vrhovni sud Katalonije je donio presudu, ali ona nije konačna, jer je podnesena žalba Vrhovnom sudu.