Alkaraz pred start Vimbldona: Novak je favorit, volio bih da igram protiv njega u finalu

02.07.2023. | 20:54

Treći Grend slem u sezoni, 136. izdanje Vilmbldona počinje sutra, Novak Đoković započinje odbranu trofeja Argentinca Pedra Kačina posle 14.30 časova.

Prvi reket svijeta i prvi nosilac,španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je na konferenciji za medije pred početak Vimbldona da se nada da će u finalu igrati protiv najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Mladi Španac u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremija Šardija.

“Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković”, istakao je Alkaraz.

Osim Novaka Đokovića, od srpskih tenisera sutra na teren izlaze Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Lajovića poslije 15.00 časova očekuje duel sa Britancem Janom Čoinskim, dok će rival Kecmanoviću biti Argentinac Dijego Švarcman posle 15.30 časova.