Alkaraz poslije Đokovića: Nema granica!

07.05.2022. | 22:43

Španski teniser Karlos Alkaraz pucao je od samopouzdanja poslije pobjede nad Novakom Đokovićem, koja je došla dan nakon što je eliminisao Rafaela Nadala.

Poslije tri sata i 35 minuta igre i drame sa Novakom Đokovićem, Alkaras je slavio sa 6:7, 7:5, 7:6.

„Iskreno, ne znam u čemu je bila razlika između pobjede i poraza. Bio je blizu, imao je šansu za brejk krajem drugog seta. Novak je bio tako blizu i u taj-brejku. Obojica smo odigrali nevjerovatan meč, iskreno ne znam šta je presudilo“, izjavio je Alkaras odmah poslije meča.

Ovo je Karlitosu, kako voli da ga zovu, bila 27. pobeda u 30 mečeva odigranih ove sezone.

„Ove dve pobjede mi daju mnogo samopouzdanja, osjećam sve to pred finale. Odigrao sam dobar meč, a što se tiče ostatka sezone, nadam se da ću i dalje igrati protiv najboljih i pobeđivati ih. To me puni novom energijom“, dodao je momak iz Mursije.

U finalu Madrida će se boriti za drugu veliku titulu ove sezone, nakon što je već pokorio Majami. Protivnik će mu biti bolji iz duela Zverev – Cicipas.

„Nema granica, pokušavam da se oporavim, da budem dobar na svakom turniru, da budem uz najbolje. Sutra ću ići u finale kao što sam u Majamiju, srećan sam zbog tog drugog masters finala“, zaključio je Alkaras.