Alkaras: Đoković je nepoznanica u Monte Karlu

06.04.2024. | 10:28

Karlosa Alkarasa hvale sa svih strana, ali on se trudi da ne sluša mnogo. U stvari, vjerovatno sve to čuje, ali skromnost ne želi da izgubi.

– To što je postigla velika trojka, dostići brojke Đokovića, Nadala ili Federera, nezamislivo je – rekao je najmlađi broj 1 u istoriji na uručenju jedne nagrade u domovini.- Potpuno izvan normalnog. Moj cilj jeste da ih stignem, jer treba sanjati samo najveće stvari. Ali, daleko je to.

Izgubio je drugo mjesto na svjetskoj listi, zato je na mastersu u Monte Karlu postavljen za trećeg nosioca i za posljedicu ima mogući sudar sa Đokovićem u polufinalu.

– Nisam favorit u Monte Karlu – ističe a onda poredi glavne rivale. – Siner je u strašnom naletu a Đoković je nepoznanica. Daj bože da me Janik pritisne kako bih dao sto odsto i da za deset godina pričamo o velikom rivalstvu sa njim.

Zdravstvena situacija Rafaela Nadala je uvijek jedna od glavnih tema.

– Ne znam detalje, ali me brine što ne može da igra turnire koji su specijalni za njega – prokomentarisao je povlačenje kralja šljake iz Monte Karla.- Želim mu brz povratak, nadam se da će moći da igra u Barseloni i Madridu.

Ima i jednu takmičarsku želju sa čuvenim zemljakom.

– Volio bih da igramo u dublu na Olimpijadi u Parizu. Bilo bi to ostvarenje sna za mene. Da vidimo u kakvoj ćemo situaciji biti kada dođe vrijeme, jer je to i dalje ostvarljivo. Još nismo direktno razgovarali ali obostrana želja postoji – svestan je Alkaras da sve najviše zavisi od Nadalovog zdravlja.

Baš kao i Rafa, i Karlitos je navijač Real Madrida.

– Drugi san mi je da odigram egzibiciju na „Santjago Bernabeuu“. Bilo bi fenomenalno da mi protivnik bude Nadal.

Na povremene kritike da mu je spektakl ponekad važniji od rezultata, da bi bilo bolje da igra „malo dosadnije“, ovako reaguje:

– Odbranom se osvajaju titule, napadom se pridobijaju navijači. Svjestan sam da se i dosadnim tenisom napreduje ka vrhu, ali me ponekad strast savlada. Ali zato uživam.

Alkaras je slobodan na startu mastersa u Monte Karlu a u drugom kolu čeka pobjednika duela Feliksa Ožea-Alijasima i kvalifikanta.