Alegri odlazi na ljeto: Poznat je i njegov nasljednik

06.04.2024. | 10:47

Masimilijano Alegri će na kraju sezone izvjesno napustiti klupu Juventusa, a čini se da su u Torinu već odabrali njegovog nasljednika.

Stara dama je do polovine sezone uspijevala da prati Inter i konstantno disala za vratom lideru Serije A, a onda je počekom godine uslijedio raspad koji ne da je okončao šampionske ambicije Bjankonera, već ih je doveo u opasnost da ostanu i bez Lige šampiona, piše Sportal.

Juventus je u posljednjih devet prvenstvenih utakmica ostvario tek jednu pobjedu, što ga je bacilo na treću poziciju tabele, sa šest bodova manje od drugoplasiranog Milana, a petoplasirana Roma je sada udaljena sedam bodova.

Naravno, to jeste još uvijek pristojna razlika u finišu šampionata ali momentum u kom se torinski klub nalazi ne dozvoljava navijačima da se opuste. Pristalice crno-bijelih odavno su nezadovoljne kako ekipa izgleda pod Masimilijanom Alegirijem i prizivaju njegovu smjenu, a po svemu sudeći do nje će doći tek po okončanju sezone.

Prema pisanju italijanskih medija, Juve je već donio odluku da se raziđe sa Alegijem na kraju sezone i na njegovo mjesto postavi jednog od najperspektivnijih trenera Italije – Tijaga Motu.

Sve ide ka tome da je kraj saradnje između Juvea i Alegrija. U tom slučaju glavni favorit za novog trenera je Tijago Mota – navodi “Skaj Italija”.

Kako se navodi, sportski direktor Kristijano Đuntoli već je započeo proces dovođenja Mote koji ove sezone radi fantastičan posao sa Bolonjom. Ekipa iz Emilija Romanje je trenutno četvrtoplasirana na tabeli, sa svega dva boda manje od Stare dame i sve realnije djeluje da će se na stadinu “Renato Dalara” naredne sezone gledati Liga šampiona.

Mota je takođe zainteresovan za posao u Juventusu i čini se da nema nikakvih prepreka da se ova saradnja ostvari na ljeto. Alegriju jeste preostalo još godinu dana ugovora sa Juventusom, ali klub je po svemu sudeći odlučio da se prije vremena raziđe sa njim i okrene novi list.

Tijago Mota prethodno je vodio mladi tim PSŽ-a, Đenovu i Speciju, a Bolonju je preuzeo u septembru 2022. godine od Siniše Mihajlovića.