Akcija ispred stadiona: Navijači Fjorentine spremili pakao za Vlahovića

02.03.2022. | 19:29

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović dočekan je, prema očekivanjima, “na nož” u Firenci, gdje je donedavno bio glavna fudbalska zvijezda.

Uoči početka prve Dušanove utakmice protiv Fjorentine navijači domaćeg kluba su pripremili poseban doček.

Kako prenosi Rai sport, oko stadiona se dijeli 10.000 crveno-bijelih pištaljki koje će navijači koristiti svaki put kada novi napadač Juventusa dotakne loptu.

Navijači Viole su ogorčeni na Srbina, koji je ove zime napustio klub i prešao u Juventus, u transferu koji se procjenjuje na oko 80 miliona evra.

Od trenutka kada je Dušan Vlahović odbio da potpiše novi ugovor sa Fiorentinom, po kome je trebalo da bude najplaćeniji igrač u istoriji kluba, počeli su njegovi problemi sa pristalicama “ljubičastih”, koji su eskalirali kada je postalo izvjesno da će karijeru nastaviti u omraženom Juventusu!

I prije preseljenja u Torino, Vlahović je bio na žestokom udaru “tifoza” iz Firence, od miljenika navijača je postao najomraženiji fudbaler još od legendarnog Roberta Bađa, čiji je prelazak u Juventus prije više od dvije decenije izazvao čak i uluične proteste u Firenci, o kojima je tada brujala cijela Evropa.