Adut Borca dobio “titulu”: Zakarić najbolji igrač Premijer lige

27.05.2021. | 08:50

Adut Borca Goran Zakarić najbolji je igrač Premijer lige BiH u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera.

Riječ je o akciji “Kristalnih 11” u kojoj su igrači i treneri iz Premijer lige birali najbolje pojedince u sezoni 2020/21. Ukupno je glasao 261 pojedinac, a uslov je bio da najmanje dvadeset pojedinaca iz svakog premijerligaša učestvuje u glasanju.

Zakarić, koji je bio jedan od ključnih igrača “crveno-plavih” na putu do titule, osvojio je 62 glasa, ostavivši iza sebe Matijasa Fanima iz Sarajeva (47), uzdanicu Zrinjskog Nemanju Bilbiju (36) i Veležovog Samira Radovca (33).

Idealan tim prvenstva na izmaku čine Vladan Kovačević (Sarajevo), Dino Ćorić (Borac), Enes Alić (Mladost), Hrvoje Miličević (Sarajevo), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Amer Hiroš (Mladost), Samir Radovac (Velež), Stojan Vranješ (Borac), Matijas Fanimo (Sarajevo), Goran Zakarić (Borac) i Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Za najboljeg mladog fudbalera lige u konkurenciji do 21 godine izabran je Andrej Đokanović iz Sarajeva, prvi trener je Feđa Dudić iz Veleža, a najuspješniji sudija je ponovo Irfan Peljto.

– Sindikat profesionalnih fudbalera čestita našim “Kristalnim 11”, koje ćemo obići u narednim danima i uručiti im prikladne nagrade. Zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti da organizujemo manifestaciju, ali smo sproveli glasanje i osigurali priznanja najboljim igračima lige. Veseli nas pozitivna reakcija igrača, jer je ovaj izbor prije svega namijenjen njihovoj promociji – izjavio je osnivač SPFBiH Aldin Đidić.

S ciljem promocije ženskog fudbala, Sindikat će uručiti nagradu i najboljoj igračici Ani Mariji Milinković iz SFK 2000 Sarajevo, te njenom treneru Samiri Hurem.