Žestoka rasprava unutar radikala: Šešelj vozi najskuplji džip, a zastupamo sirotinju

Na sjednici Centralne otadžbinske je došlo do žestoke rasprave lidera radikala i potpredsjednika stranke. Povod su bili loši rezultati izbora, ali se brzo stiglo i do drugih stvari.

Na sjednici Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke došlo je do okršaja dijela članstva sa liderom stranke, a najžešći sukob Vojislav Šešelj je imao sa svojim potpredsjednikom Nemanjom Šarovićem.

Rasprava između Šarovića i Šešelja, koja je kulminirala kada su se dotakli skupocijenog džipa lidera radikala, završila se Šešeljevom opaskom da u SRS može biti samo jedan od njih dvojice, saznaje Kurir. Centralna otadžbinska uprava održana je u utorak, 7. jula, na njoj su usvojena neka nova kadrovska rješenja, ali je tačka – osvrt na rezultate izbora – praktično otvorila Pandorinu kutiju.

“Nekoliko članova uprave iznijelo je svoje mišljenje zašto radikali nisu prešli cenzus. Većina je govorila da je trebalo više da napadaju vlast i naprednjake, te da ni odbori po Srbiji nisu bili dobro organizovani”,  kaže izvor Kurira koji je prisustvovao pomenutom sastanku i dodaje: “Šešelj je svima odgovarao na primjedbe, ali ga je Šarovićev nastup izbacio iz kolosijeka. Šarović je kritikovao Šešelja zbog Milutina Jeličića Jutke, rekao je da smo prvo podržali Jutku, pa nismo, pa se na kraju ne zna da li je on naš član ili ne, a omražen je u narodu. Šarović je naveo i da je poslanička grupa podbacila, da je trebalo da “udaraju u glavu”, a ne o svakoj temi u Skupštini da polemišu izokola.

Najžešću kritiku Šešelju je Šarović uputio zbog luksuznog terenca, koji lider radikala već izvesno vrijeme vozi. Riječ je o džipu rendž rover autobiografi, koji, prema pisanju medija, košta oko 140.000 evra!

“Šarović je kazao i da se narod pita kako to radikali zastupaju sirotinju, a Šešelj se vozi u najskupljem džipu. Na to mu je Šešelj odgovorio: ‘Zar ja ne zaslužujem da budem u džipu?’ Rasprava se završila Šešeljevim riječima: ‘Da stavimo na glasanje – ili ja, ili ti?'”, navodi izvor pomenutog lista.

Šarović je, dodaje, odmah poslije sjednice otišao kući, nije odlazio kod lidera SRS u kabinet, a u međuvremenu se među zaposlenima u stranci povela priča da je, navodno, Šaroviću zabranjen ulazak u centralu. Šarović i Šešelj nisu odgovarali na pozive Kurira.

Ostavite komentar: