Zaplet kao iz filma! Ubica trudnice pobjegao sa suda, policajac pucao u vazduh

02.09.2020. | 14:53

Pravosudni policajci pucali su negdje iza 12 sati u vazduh u blizini Županijskog suda u Splitu.

Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Ćaletom iz Vinovca u opštini Marina kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Gane Kitaeve (Ganna) koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Potvrdila je to splitska policija za 24 sata hr.

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u “maricu” pravosudne policije.

Trenutno su angažovane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske kada je bilo puno ljudi u gradu.

Ćaleti je danas bilo suđenje za teško ubistvo svoje tada godinu dana starije djevojke koja je bila u osmom mjesecu trudnoće.

“Danas oko 12.10 sati na području Splita u Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca je pobjegao. Policija poduzima mjere traganja za osobom. Muškarac je odjeven majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192”, iz policije, piše 24sata.

Oznake: Bijeg, Trudnica, Ubica