Vučić popustio nakon protesta: Studenti ostaju u domovima

U razgovoru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima studenata, dogovoreno je da oni mogu da ostanu u studentskim domovima, ali uz posebne epidemiološke mjere koje moraju biti na snazi, objavili su RTS i Blic.

Na vijest o zatvaranju studentskih domova zbog korona virusa, studenti su ranije večeras na više mjesta u Beogradu započeli sa protestima.
I nakon informacije da je predsjednik Srbije obećao da će ostati u domovima, značajan broj studenata stigao je večeras poslije 23 časa do Skupštine Srbije gdje su nastavili da protestuju. Na platou ispred skupštine saopšteno je da je za sutra u 10 časova zakazan studentski protest na Studentskom trgu u Beogradu.

U Studentskom gradu oko 21 čas okupio se veliki broj studenata koji su zatražili da odluka o zatvaranju domova bude poništena. Poručili su  da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Okupljanja i protesta studenta večeras je bilo i ispred Doma 4. april na Voždovcu, gde su blokirali saobraćaj u Ulici Vojvode Stepe. Protestuju i u kod Studentskog doma „Slobodan Penezić“, na Zvezdari.

Tokom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma „Slobodan Penezić“ reagovali su lupanjem u šerpe.

I na društvenoj mreži tviter pojavili su se večeras snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mjera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je zbog pogoršanja epidemiološke situacije najavio zatvaranja svih studentskih domova u Beogradu.

Trenutno su na fakultetima u Beogradu u toku ispitni rokovi.

Beograd zatvara noćne klubove i studentske domove

Ostavite komentar: