Vučić: Napadi na Srbiju iz regiona jer prednjači u ekonomskom napretku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Kraljevu da na Srbiju dolaze mnogi napadi iz regiona jer prednjači u ekonomskom napretku, ali da će se još napornije raditi da se ta “razlika poveća”.

„Srbija će biti pod sve većim pritiskom, pod sve žešćim napadima, što bude brže napredovala ti napadi će biti snažniji. Biće mnogo pritisaka i oko Kosova i Metohije, biće mnogo pritisaka prije svega jer je Srbija danas snažnija i jača“, rekao je Vučić.

On je, obilazeći rekonstruisan atletski stadion u Kraljevu, na čijim su ga tribinama dočekali brojni građani sa zastavama i velikim transparentom „Kraljevo uz Vučića“, rekao da Srbiju napadaju „iz Zagreba svakog dana, a da im ništa nismo rekli“.

Govoreći o novim objektima u Kraljevu, on je rekao da je taj grad od strateškog značaja i po veličini 10. u Srbiji, medju gradovima koji se sve više povezuju novim putevima.

„Kad kažemo da će nešto biti urađeno vi znate da hoće i ono što me raduje tada naši snovi postaju još veći. Prije kad sam dolazio kao opozicionar govorili su mi ljudi, ma pusti te šuplje priče o autoputevima. A vidite da se sada grade“, rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima što su došli na stadion, navodeći da za razliku od njih, “ mnogi stoje sa strane, dobacuju i ometaju kad neko gura kamen naprijed i unapređuje zemlju“.

Takođe, je pozvao građane Novog Pazara, Tutina, Sjenice i ostale da se vakcinišu.

„Od Kraljeva do Beograda za manje od sat i po“

Predsjednik Vučić izjavio je tokom obilaska rekonstruisanog Atletskog stadiona u Kraljevu da će auto-put Čačak – Adrane i Kruševac – Kraljevo biti završen za dvije godine i da će se od Kraljeva do Beograda putovati za manje od sat i po.

Dodao je da će auto-put povezati Kraljevo i sa Koridorom 10 i omogućiti da se brže stiže u Sjevernu Makedoniju, Grčku i Bugarsku, ali i otvoriti šansu za turizam.

Rekao je da se radi projekat za brzu saobraćajnicu od Kraljeva do Novog Pazara, i dodao da je za obnovu škole Sveti Sava u Kraljevu uloženo četiri miliona evra.

Naveo je da će sljedeće godine 25 milona evra biti uloženo u dijagnostički centar u Kraljevu, a da će 2023. godine biti uloženo 35 miliona za obnovu poliklinke u Studenici.

Istakao je da će u Novom Pazaru biti uložena „ogromna sredstva“ u tamnošnju bolnicu i „kao boga“ zamolio ljude u Novom Pazaru i Tutinu da se vakcinišu.

Vučić je naveo da će u Kraljevu biti izgrađen i zatvoreni bazen i da će taj grad dobiti i kolektor i kanalizaciju u vrijednosti od 42 miliona evra.

Naglasio je da će napadi na Srbiju biti „sve žešći“ što Srbija bude brže napredovala, i da ti napadi neće uslijediti samo zbog Kosova nego i zbog brzog napretka.

Vučić je građanima poručio da u tim napadima njegovim protivnicima u regionu neće biti „kriv“ samo on i istakao „da smo krivi svi mi što Srbija ide brže od ostalih“.

Rekao je da „naše da se borimo za narod na Kosovu i da idemo što brže“, i poručio svojim pristalicama da treba da zajedno sa njim pokažu da imaju više pozitivne energije nego što njegovi protivnici imaju negativne energije.

 

 

Ostavite komentar: