Velika tuga! Dječak (16) i njegova sestra zbog korone za mjesec ostali skoro bez cijele porodice

Crni dani za Hitnu pomoć u Beogradu, porodicu, kolege i sve koji su poznavali vozača Dejana M. (46), koji je od korone preminuo u KBC Zvezdara.

U strašnoj tragediji za nepunih mjesec dana virus je usmrtio i njegovu suprugu, majku i babu, Dvoje djece ostalo je bez oba roditelja.

Dejanov otac i sin (16) takođe su hospitalizovani. Sin je smješten na pedijatrijsko odeljenje KBC “Dragiša Mišović” na dan kada mu je majka umrla. U kući ove porodice ostala je samo ćerka (20), studentkinja druge godine, piše Alo. Dejan je radio u Hitnoj pomoći u Beogradu, a kako kažu njegove kolege, vozio je dijalizu.

Njegov kolega Darko M. oglasio se na društvenim mrežama povodom ove tragedije potresnim riječima: “Nemam običaj da se javno oglašavam. Danas sam izuzetno tužan. Moj kolega i moj vozač Dejan izgubio je životnu bitku i napustio nas u 46. godini života. Otišao je Deki u neki drugi i bolji život, što bismo rekli mi vozači, otišao je da pegla nebeski asfalt i da stigne tamo gdje drugi ne mogu, a mi iz Hitne moramo. Korona je uzela još jedan mlad život. Dragi Deki, neka ti putevi nebeski budu čisti, neka te dragi Bog primi u svoj zagrljaj.#

Još nekoliko sličnih tragedija, ali nijedna kao ova, ako se to uopšte može mjeriti, potreslo je Srbiju od početka pandemije, navodi se u ovom listu.

Predrag Trivanović (45), vozač Hitne pomoći Doma zdravlja u Pančevu, preminuo je od posledica izazvanih korona virusom.

“Čovjeka koji je preživeo rat u Krajini, Košare… ubila je korona. Peđa je bio jedan od najplemenitijih ljudi koje smo poznavali. Svoj posao radio je časno, pošteno, odgovorno”, napisale su njegove kolege.

Korona virus razorio je i porodicu Rakić iz Paraćina i ugasio živote tri člana.

“Jedino što molim boga, samo sestru neka mi ostavi, makar uzeo mene, a ne nju. Ne daj bože ovo nikom da se desi, ovakva tragedija i bol. Samo da mi nju poštedi, meni ništa drugo na svijetu ne treba”, napisao je Ljubiša Rakić na svom Fejsbuk profilu, ali nažalost njegova molitva nije uslišena. Poslije roditelja, bitku sa korona virusom izgubila je i njegova sestra.

Umrli su Dragan (70), Radmila (72), i Ljubišina 44-godišnja sestra.

Takođe, u aprilu ove godine korona je za 15 dana odnijela cijelu porodicu Veldi iz Mokrina kod Kikinde. Za kratko vrijeme oboljeli su sin, majka i otac, a onda su za samo petnaestak dana sve troje preminuli. Od oboljenja izazvanim kovidom 19 najpre je umrla Ruža (65), pa njen sin Miloš (43), a onda i suprug Dragutin Veldi (65).

Slobodan, Dušica i Igor Milojević iz Kruševca, roditelji i sin, za 13 dana umrli su od kovida 19. Kada je Igor, star 52 godine, preminuo 21. jula, porodicu i prijatelje je to dotuklo, a i lekari kovid bolnice u Kruševcu su plakali. Iza Igora su ostala tri sina, namlađi je još maloljetan – ima 15 godina.

Drama ove porodice počela je kada su se Slobodan (77) i Dušica (72), supružnici koji su živeli sami, zarazili u junu. Niko sigurno ne zna kako je to bilo, da li ih je inficirao neko od mladih koji su kod njih dolazili, a imaju i 5 unuka, da li je zbog toga što je Slobodan bio na nekom većem skupu ili nečeg trećeg.

Ostavite komentar: