Vatra progutala baraku! Poznato šta je izazvalo požar u kojem je stradao trgodišnji dječak

08.11.2023. | 21:31

Trogodišnji dječak nastradao je 6. novembra u požaru koji je izbio u ranim jutarnjim časovima u kući u Železniku, a kako saznaje Blic, uzrok požara su neispravne instalacije kod frižidera.

Požar je izbio u jednoj baraci u beogradskom naselju Železnik, a u tom trenutku trogodišnji mališan je bio sam kod kuće.

Kako je novinarima rekao djed nastradalog mališana, dijete nikada ranije nije ostajalo samo u kući, sa njim su uvijek bili majka ili otac.

Međutim, sada je ostalo samo jer je majka na tren izašla van kuće – da odvede stariju kćerkicu (9) u školu, a sa njom je pošao i drugi sin (6). Najmlađe dijete, kako pričaju komšije, bilo joj je žao da budi.

– Otac dječaka je otišao pola sata prije nego što je požar izbio na posao. Jadno dijete, niko nije uspio da ga spase kada je požar počeo – pričaju komšije.

Pojavile su se brojne verzije uzroka požara, a pojavila se i mogućnost da je ringla ostala uključena, što se sada ispostavilo kao netačno.

Podsjetimo, baraka je izgorjela do temelja, a u gašenju je učestvovalo pet vatrogasnih ekipa, sa 16 vatrogasaca sa pet vozila.

– Vatra im je sve uništila. Ostali su bez ičega, čak ni sliku djeteta sad nemaju, ni uspomene na njega. Starijoj djeci, koja su u trenutku užasa bila u školi, izgorjele su sve stvari, igračke – ispričale su komšije, piše Blic.

Oznake: Baraka, Dječak, Požar, Uzrok