Uznemirili građane probijanjem zvučnog zida: Ministar zatražio izvještaj od ratnog vazduhoplovstva

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić zatražio je hitan izvještaj od nadležnih u oružanim snagama nakon što je avion Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva tokom probnog leta probio zvučni zid u Zagrebu, što je uznemirilo građane.

“Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a time i Glavnog štaba Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unaprijed obavijestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida”, naveo je Banožić.

On je rekao da je od Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske, načelnika admirala Roberta Hranja i komandanta Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva brigadnog generala Mihaela Križanca zatražio hitan izvještaj o tome zašto se propust dogodio i ko je za njega odgovoran.

Probijanje zvučnog zida dogodilo se u 12.17 časova, a snažna detonacija uznemirila je građane.

Na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra čak se pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, prenosi zagrebački “Jutarnji list”.

Na službenim stranicama Ministarstva odbrane nisu najavili bilo kakva nadlijetanja borbenih aviona, a tek jedan čas nakon detonacije saopštenjem je potvrđeno da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida i da građane mole za razumijevanje.

Ostavite komentar: