Ubio oca pa se krvav dao u bijeg pješke: Novi detalji ubistva u ulici premijera Hrvatske

03.03.2024. | 11:10

Dvadesetšestogodišnjak koji je juče ubio svog oca (51) na Črnomercu krvav se dao u bijeg a onda je uhapšen nedaleko od kuće, javili su hrvatski mediji.

“Juče, 2. marta oko 10.50 sati na Črnomercu u Ulici Vinogradi u stanu u prizemlju kuće, sumnja se da je osumnjičeni dvadesetšestogodišnjak počinio krivično djelo ‘Teško ubistvo’ iz članka 111. t. 1. Krivičnog zakona na štetu pedesetjednogodišnjeg muškog člana porodice kojem je nožem zadao više ubodnih rana usljed kojih je preminuo na mjestu događaja“, navedeno je iz zagrebačke policije.

Inače, u ulici u kojoj se dogodilo ubistvo živi i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Kako javljaju mediji, i napadač je bio povrijeđen – imao je posjekotine na ruci, te je nakon hapšenja prevezen u Klinički bolnički centar “Sestre milosrdnice“ gdje mu je sanirana povreda.

Obzirom na njegovo stanje, upućen je na dalji pregled gdje je zadržan na liječenju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Policija je obavila uviđaj.

Kriminalističko istraživanje će se nastaviti nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove nakon čega će biti podnijeta krivična prijava protiv osumnjičenog dvadesetšestogodišnjaka Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, navedeno je iz policije.