U karantinu 133 djece iz vrtića u Đakovu i njihovi roditelji

25.06.2020. | 19:27

ÐAKOVO – Djeca iz vrtića u Ðakovu u Hrvatskoj završila su u samoizolaciji nakon što je u tom gradu naglo povećan broj novooboljelih od korona virusa.

U karantinu je završilo 133 djece iz vrtića u kojem se pojavio virus, a s njima će u samoizolaciju i roditelji koji će ih čuvati.

Uprkos situaciji, nema planova za uvođenje karantina u Ðakovu, potvrdio je Karlo Kožul, epidemiolog Z ZJZ-a Osječko-baranjske županije, navodi portal Indeks.

Kožul je dodao da nema potrebe za karantinom jer je zaraza izbila u zatvorenom objektu, što znači da je kontrola same zaraze lakša nego inače.

“Kafić ili disko klub, gdje se ogroman broj ljudi stalno miješa, puno su drugačija mjesta”, kazao je Kožul.

Na kovid-19 pozitivne su direktorka đakovačkog katoličkog dečjeg vrtića “Sunčev sjaj” Nazaret Rahela Lacković, uz časnu sestru koja je radila u tom vrtiću.

Na pitanje novinara šta će biti ako se zaraza proširi među djecom i roditeljima, Kožul je odgovorio kontrapitanjem.

“Za koliko ste vi čuli teških slučajeva među djecom do sada u svijetu i za koliko ste čuli teških slučajeva među mlađim ljudima”.

Kako prenose Nezavisne novine, u Ðakovu je danas potvrđeno 38 novih slučajeva korona virusa, a tri žarišta su samostan, sjemenište i nadbiksupija.