Supruga alarmirala policiju: Promrzlog ribara našli kako se drži za granu u nabujaloj rijeci

U utorak u prijepodnevnim satima, 65-godišnjak iz Veliškovaca otišao je biciklom na pecanje na rijeku Dravu u blizini mjesta Gat i nije se vratio kući s pecanja i niti se javljao na mobilni telefon.

Zbog sumnje da se 65-godišnjem suprugu nešto dogodilo, supruga je utorak u 19.45 sati u Policijskoj postaji Belišće prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon, saopštila je PU osječko-baranjska.

Po zaprimanju prijave o nestanku osobe, policijski službenici Policijske stanice Belišće organizovali su potragu u kojoj je učestvovalo i više radnika HGSS-a i ribara udruženja Gat, a koja je trajala kasno u noć.

“Juče u jutarnjim satima nastavljena je potraga za nestalim 65-godišnjakom, u koju su bili uključeni i policijski službenici interventne policije Osijek, kao i lokalno stanovništvo. Policijski službenici interventne policije u 16.10 sati, u predjelu zvanom Komarice, nedaleko od mjesta Gat u rijeci Dravi, pronašli su 65-godišnjaka koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za život. Policijski službenici hitnom intervencijom pristupili su spasavanju unesrećenog kojeg su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasli mu život”, navodi policija.

Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti 65-godišnjak je prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih povreda osim pothlađenosti, te je zadržan na liječenju, piše Večernji list.

Ostavite komentar: