Stravično! LGBT aktivistu pretukli, nacrtali mu kukasti krst u predjelu grudi i pokrali ga

Član LGBT Foruma Progres i štićenik Skloništa za LGBT osobe pretučen je i pokraden u srijedu uveče u Podgorici ispred porodične kuće.

Prema riječima Bojane Joksić, predsjednice Upravnog odbora te Nevladine organizacije, članu su dok je išao u posjetu svojoj majci, nepoznata lica iscrtala krst u predjelu grudi.

“Sinoć je napadnut član LGBT Foruma Progres, oštrim predmetom su mu nanesene povrede u predjelu genitalija, iscrtan mu je krst u predjelu grudi, ukraden novac i sat. Apelujem na policiju i tužilaštvo da počinioce što prije pronađu i procesuiraju”, napisala je Joksić, piše Blic. Iz Uprave policije je saopšteno da preduzimaju intenzivne mjere kako bi rasvetlili sinoćnji napad na jednu osobu u Podgorici.

“Oštećeni je prijavio da su ga sinoć oko 19 sati ispred njegove porodične kuće napala dva nepoznata muškarca i tada je on zadobio lake tjelesne povrede, te su od njega otuđili novac i ručni sat”, navodi se u saopštenju. Sa događajem je, kako dodaju iz policije, upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“On se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva, te je podgorička policija o događaju obavijestila i državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijsko – tužilačke aktivnosti po ovom predmetu su i dalje u toku”, navodi se u saopštenju policije.

Ovaj napad osudila je i američka ambasada u Podgorici, koja je pozvala nadležne institucije da brzo reaguju. Napad je osudila i nevladina organizacija Kvir Montenegro, koja je ukazala na sve češće žrtve homofobije i na to da ih ovakve situacije još više jačaju.

“Svaka mržnja, nasilje i otpori nas jačaju i da nikada nećemo pognuti glavu pred hofobijom, transfobijom, mizoginijom i rastućim nacističkim i fašističkim strukturama u društvu”, navodi se u saopštenju Kvir Montenegra.

Ostavite komentar: