Sinu gradonačelnika Budve pritvor do 72 časa

Milanu Careviću, sinu gradonačelnika Budve Marka Carevića, koji je saslušan večeras u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, određeno je zadržavanje do 72 časa sata dok se ne saslušaju ostali svjedoci događaja u kojem je navodno napao policajca, prenose crnogorski mediji.

Carevićev advokat Dražen Medojević rekao je da se u večerašnjem saslušanju pokazalo da Milan Carević nije uradio to što mu policija stavlja na teret, te da to pokazuje i video snimak incidenta u Budvi, prenose podgoričke “Vijesti”.

Marko Carević je rekao da je njegov sin “navodno napao policajca, a zapravo je 11 njih tuklo Milana”.

Pred zgradom Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru večeras se u znak podrške Milanu Careviću okupilo više stotina građana.

Јutros su ispred zgrade opštine Budva uhapšeni Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta načelnika Budve i predsjednika Skupštine opštine.

Crnogorski mediji naveli su da je uhapšene pretukla policija, da je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine.

Carević i Radović, kao i njihovi saradnici koje je policija privela u Centar bezbjednosti, poslije podne su pušteni na slobodu.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar: