Seksualno napastvovao strinu i njenu ovcu: Tužilaštvo neće krivično goniti dječaka

Za maloljetnika iz Ivanjice, koji je osumnjičen za seksualno napastvovanje svoje strine i njene ovce, Više tužilaštvo u Čačku istaklo je da ima pokazatelja da je “osnovano sumnjiv”, ali da se neće upuštati u krivično gonjenje.

To obrazlažu činjenicom da je u vrijeme kada se događaj zbio, dječak imao manje od 14 godina, pa ne može da odgovara za krivično djelo. Naime, B. K. (56), mještanka ivanjičkog sela prijavila je prošle godine da ju je bratanac silovao, kao i da je napastvovao i njenu ovcu koja je potom preminula. Čačansko pravosuđe je obustavilo postupak protiv dječaka, jer u junu 2020. nije imao navršenih 14 godina.

“Više javno tužilaštvo osumnjičilo je dječaka da je izvršio krivično djelo. Vještačenje tragova na mjestu gdje se silovanje dogodilo i garderobe, koje je rađeno u Beogradu, ukazuje na to”, izjavio je za Objektiv punomoćnik B.K, advokat Zoran St, Marković. Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke.

“Otkad sam pije pet godina iz Beograda došla u selo, gdje sam se udala po drugi put, taj mali se stalno motao oko naše kuće. Živi odmah pored nas i virio nam je kroz prozore. Jednog dana je došao njegov otac i rekao mi: “Ima da te natjeram da se svučeš gola ispred njega. On se vama vrti oko kuće. Sada sam ga izudarao, ne znam šta da radim!” Bila sam šokirana. Mene je stalno pratio, dizao nam roletne, lupao na prozore, cijepao mreže, nisam imala mira od njega”, ispričala je B. K, koja je doživjela psihički šok i dobila šećer i visok pritisak.

Tvrdila je tada da se nekoliko puta obraćala policiji.

“Obraćala sam se socijalnoj radnici i zvala direktora škole, gdje je radio svašta. Međutim, nastavnici su rekli ‘da će rješiti problem’, a on ne zna ni da se potpiše”, kazala je ona tada.

Ostavite komentar: