Scene od kojih bi i kamen zaplakao: Baka i deka ubijene Danke upalili svijeću za unuku

05.04.2024. | 21:33

Baka i deka ubijene Danke Ilić (2) došli su maloprije kod Doma kulture u centru Bora kako bi odali počast unuki.

Oni su se grlili i jecali na mjestu gdje se građani opraštaju od ubijene djevojčice, dok je okolo bio veliki broj uznemirenih mještana, koji su im izjavili saučešće.

Baka djevojčice je bila u suzama, jecala je na sav glas i palila svijeće, a deka je u rukama držao cvijet, koji je ostavio na isto mjesto.

Na scene ispred platoa ispred Doma kulture niko nije mogao da ostane ravnodušan. Građani su ostavili bijele i crvene ruže, plišane igračke, mede, jednoroge i barbike.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u jednom mediju, iznio je jutros šokantno otkriće.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku Ilić, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je djevojčica bila živa i u jednom momentu se probudila, piše Blic.

Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se sjeti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu djeteta. Danka je bila u nesvijesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tijela na deponiji – ispričao je Cmolić.