“Garantujem da nije to uradio”: Majka ubice malene Danke brine da li se on okupao

05.04.2024. | 16:55

Dok čitav region bez daha čeka da policija pronađe tijelo Danke Ilić, dvojica osumnjičenih S. J. i D. D. su priznali zločin i do detalja opisali kako su usmrtili djevojčicu.

Еkipa “Kurira” razgovarala je sa Svetlanom, majkom osumnjičenog D.D. koji bi danas zajedno sa drugim osumnjičenim trebalo da bude saslušan u Tužilaštvu.

Majka tvrdi da njen sin nije ubio malu Danku i kaže da joj je poslije ovih vijesti ozbiljno narušeno zdravlje.

“Kad sam čula šta se desilo, ja sam imala 180 sa 100 pritisak, a 94 otkucaja (srca u minutu). Rekla sam da idem u Hitnu (pomoć), ali nije bilo jer bili su ovi u Banskom Polju. I nisam dobro ni sad”, bila je prva reakcija majke osumnjičenog D. D.

Na pitanje novinarke Slađane Nedeljković kakav je njen sin, rekla je:

“Dejan je dobar sin, sluša ovdje, on je bio moja desna ruka. Za sve. Zato ja plačem, on je bio moja desna ruka. Volio je neku čašicu samo da popije. Ništa mi nije rekao za djevojčicu. Uhapsili su ga na poslu. Nisam ga vidjela. On treba sad da se kupa, da se brije, odijelo da se promijeni. Ja sam na televiziji čula”, kaže ona. Ubijeđena je da njen sin nije počinio užasan zločin uprkos saopštenju policije da ga je sam i priznao.

“Kažem da nije on bio. Garantujem 1.200-300 posto da on to uopšte nije uradio”, rekla je ona.

Potvrdila je i da joj je policija pretresala kuću, rekavši da joj je to bilo čak i smiješno.

“Pretresali su, ovdje imam jedan bambar, možda je smiješno, imam tu kutije sa jajima. Ništa nisu našli, ni u veš mašini, ni u mašini za šivenje, ni u ostavi”, zaključila je ona.