Saslušana supruga ubice sa Cetinja: Bio čudan nekoliko dana prije zločina

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak uzeo lovački karabin i napravio masakr u naselju Medovina ubivši 10 osoba.

Izvori iz policije navode da ni Borilovićeva supruga nije mogla dati odgovor na to pitanje.

“Ona je saslušana u prvim satima istrage. Objasnila je da je bio čudan nekoliko dana prije zločina, kad je došao kod njih da ih posjeti u jednom primorskom mjestu gdje se odmarala sa njihovom djecom, ali da nije to bilo ništa specijalno”, kaže izvor iz policije.

Dodaje da je ispričala da Borilović nije imao nesuglasice sa podstanarima.

“Kako je ispričala, nije imao nesuglasice, niti se prethodno svađao sa svojim podstanarima, koje je prve usmrtio, tako da su priče o ranijem sukobu čiste spekulacije, isto kao i izmišljotina koja se mogla čiti proteklih dana da je okidač kod Borilovića bilo to što ga je supruga ostavila. Nije ga ostavila, već je kao i svake godine, uzela godišnji odmor i sa djecom otišla kod svoje rodbine na ljetovanje”, rekao je izvor iz policije.

Pojašnjava da je potvrđeno da je Borilović kobnog dana imao zakazan specijalistički pregled.

“Posljednjih dana se ponašao čudno zbog čega ga je prijatelj zamolio da ode na razgovor kod neuropsihijatra na šta je on i pristao”, kaže izvor sa Cetinja.

Dodaje da se medijskim spekulacijama o mogućoj krvnoj osveti samo dižu tenzije i stvara panika među žiteljima Cetinja.

“U ovom trenutku ništa ne ukazuje da bi tako nešto stvarno moglo da se dogodi. Tragedija je prevelika. Nema potrebe da se u ovako teškim momentima spekulacijama dižu tenzije zarad većeg tiraža novina i većeg broja posjeta određenim portalima”, dodaje izvor iz istrage.

Policija, kako kaže, ništa ne krije i dodaje da je sve što je do sada zvanično objavljeno jedina istina o najvećem zločinu.

“Urađena je rekonstrukcija, obavljen pretres kuće Borilovića, dok i dalje traje prikupljanje iskaza svedoka baš kao i vještačenja”, kaže izvor iz istrage i potvrđuje da je Borilović sahranjen na tajnoj lokaciji van Cetinja.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je pretresom kuće Vuka Borilovića pronađeno 4.200 evra i osam metaka za lovačku pušku iz koje je tokom kravave drame nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Ostavite komentar: