Saslušana majka! Zabrana prilaska nakon što je dijete grebala po licu i štipala

23.11.2023. | 20:17

E. J. iz Beograda dobila je prijavu za nasilje u porodici nakon što je, kako se saznaje, svog maloljetnog sina K.J. fizički napala. Ona je, kako navodi izvor, prije dva dana svog maloljetnog sina K.J. poslije svađe izgrebala po licu i štipala.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 21.11.2023. godine, odmah po dobijanju obavještenja od strane oca maloljetne osobe naložio ovlašćenim službenim licima PS Zemun da izvrše sve potrebne provjere, a posebno da li je ranije prijavljivano nasilje u konkretnoj porodici kao i da li se ta porodica nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad.

Nakon što je utvrđeno da nije ranije prijavljivao nasilje, da se porodica ne nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu stavilo prijedlog za mjeru zabrane prilaska i komunikacije u trajanju od mjesec dana u odnosu na majku E.J. prema maloljetnom sinu.

Takođe na zahtjev Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičena je odmah u prisustvu branioca saslušana, te je na prijedlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, maloljetni K.J. smješten kod oca a majci zabranjeno približavanje i komunikacija.

Tužilaštvo po hitnom postupku nastavlja prikupljanje svih dokaza u postupku koji se vodi protiv osumnjičene E.J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika.