Roditelji dopustili sinu (15) da živi i ima odnose sa djevojkom (15), prijeti im zatvor

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) omogućili da dovede djevojku (15) s kojom je imao polne odnose u kući.

Prema optužnici, sve se događalo poktraj prošle godine, tačnije od početka septembra do kraja novembra u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje vanbračnog života s djetetom.

“Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, porodice i djece – omogućavanje vanbračnog života s djetetom”, navodi se u optužnici.

Tokom istrage Ivana i Zdravko rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. No, priznaju kako je majka djevojke bila protiv te veze te je došla po kćer.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

“Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno, piše Danica.hr.

Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo”, naglasila je socijalna radnica.

Malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih porodice i smješteni u dječje domove. Ivanu i Zdravka pak čeka suđenje.

 

 

Ostavite komentar: