Privedena 44 navijača zbog tuče u Beogradu VIDEO

20.04.2024. | 19:49

Zbog tuče navijača Partizana i Crvene zvezde, kod Vukovog spomenika, privedene su 44 osobe, saopštilo je tužilaštvo.

Svim punoljetnim učesnicima tuče kod Vukovog spomenika, navijačima Crvene zvezde i Partizana dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje, saopštila je portparolka Prvog OJT u Beogradu Branka Gajić i dodala da su do sada identifikovane i privedene 44 osobe.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. U tom periodu svi će biti privedeni u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva radi saslušanja, posle čega će tužilaštvo donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Portparolka tužilaštva je navela da se u saradnji sa Policijskim stanicama Zvezdara, Palilula i Vračar radi na utvrđivanju radnji koje je tom prilikom preduzeo svako od učesnika. Ona je dodala da su zaplenjeni svi video zapisi, a da su povređena lica upućena na preglede.

Kako je portparolka saopštila, zadržani su predmeti pronađeni na mjestu izvršenja krivičnog dela radi eventualnog veštačenja i preduzete sve ostale mjere i radnje neophodne za dalji postupak.

Veće grupe navijača su se sukobile kod Vukovog spomenika gde je deo njih koristio i štangle i udarao i po lokalima. Nezvanično je bilo oko 300 Zvezdinih navijača koji su tu došli da bi se potukli sa navijačima Partizana.

Na snimcima koji su se pojavili u javnosti vidi se kako se navijači jure po ulicama.