Policija objavila detalje porodične tragedije: Sin ubio roditelje i zamotao tijela u najlonske vreće

Osumnjičeni za dvostruko teško ubistvo u porodičnoj kući u Puli, 39-godišnji Puljanin, po dovršetku krim-istrage prebačen je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a do kraja dana biće ispitan na Županijskom državnom tužilaštvu u Puli.

Dvostruko ubistvo dogodilo se u porodičnoj kući u Argonautskoj ulici u Puli.

“Pulska policija utvrdila je sumnju da je 39-godišnjak počinio dva krivična djela teškog ubistva. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak u porodičnoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio muškarca i ženu, u dobi od 67 i 66 godina”, saopštila je PU istarska.

Nad tijelima ubijenih biće obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni muškarac je, uz krivičnu prijavu, u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dodaje se u saopštenju.

Policija je u petak oko 16:15 u kući u Argonautskoj ulici 76 u Puli pronašla mrtva tijela supružnika, a nezvanično službeno se saznaje da je dvostruko ubistvo počinjeno u četvrtak u garaži kuće, iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo tek se u petak poslijepodne prijavio policiji, nakon čega su policijski službenici u kući u Argonautskoj ulici pronašli dva tijela, koja su navodno bila zamotana u najlonskim vrećama nakon što su upucani.

Kako pišu istarski portali, žrtve su Dario i Nada B., a počinilac je njihov sin V.B.

Glas Istre objavio je da je ubijeni Dario B. dugogodišnji radnik Uljanika, u kojem je bio i rukovodilac. Motiv ubistva još nije poznat.

Glas Istre nezvanično saznaje i da za sada nije poznato gdje se ubica kretao nakon ubistva, kao ni što je radio u tih 20-ak sati između ubistva i prijave. Na policiju je došao tek u petak poslijepodne, malo prije 16 sati, zbog čega je policija pronašla tijela oko 16:15.

N.B. ima 39 godina i, koliko je poznato, živio je s roditeljima koje je ubio. Ima i sestru, za koju se takođe ne zna gdje je boravila u periodu prije nego što se njen brat prijavio na policiju.

S obzirom na dosad poznate okolnosti, moguće je da će biti prijavljen za počinjenje dva teška ubistva. Za teško ubistvo zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

Ostavite komentar: